Køkken & Kantine

Dronninglundafdelingen

Lunderbjerg 6 

9330 Dronninglund

Tlf. 98 84 31 66

dproduktionsskole@gmail.com

Brønderslevafdelingen

Søndergade 23-25

9700 Brønderslev 

Tlf. 98 82 44 77

post@brps.dk (sikker mail)

Køkken & Kantine i Brønderslev


Køkkenet fremstiller dagligt morgenmad og frokostbuffet til skolens elever og personale samt eventuelle gæster.

Daglig dagen starter med morgenmøde, hvor vi aftaler dagens forskellige opgaver. Ofte arbejder vi under pres med deadline, men vi gør meget ud af at køkkenet er en god arbejdsplads, vi taler og behandler hinanden med respekt.


  • Vi arbejder selvstændigt og i små teams, med ”deadline” hver dag.
  • Vi leverer desuden mad til forskellige interne og eksterne arrangementer.
  • Desuden besøger vi, når det er muligt, fagrelaterede messer, virksomheder og uddannelsessteder.
  • Menuen kan være alt – lige fra ”gode gammeldags”, klassiske retter, smørrebrød, desserter, brødbagning og kager.
  • Menuen sammensætter eleverne i samarbejde med værkstedslederen. Eleverne kan sætte sit personlige præg på menuen.
  • Egenkontrol er en del af hverdagen og der er mulighed for at få hygiejnecertifikat. Vi forestår rengøring af køkkenet, kantine, fællesområder og vores udendørs grill - gårdhave samt vask af kokketøj.


Eleven bliver undervist i den grundlæggende fagteori gennem praksis, og har på den måde, fået indblik i de mest grundlæggende færdigheder i et køkken. Eleven er blevet undervist i fagteori, fødevarekendskab og værkstedskutymer.


Kompetencer:

  • Teoretiske færdigheder, herunder relevant matematik/regning
  • Hygiejnecertifikat
  • Varebestilling
  • Menuplan
  • Udføre egenkontrol
  • Varekendskab
  • Betjene maskiner
  • Sikkerhed
  • Rengøring
  • Fagudtryk
  • Mødestabilitet og arbejdsmoral gennem forpligtende arbejdsfællesskaber


Ny køkken & Kantine PBE elev fra den 1. november 2018


Værkstedslærer


Lone Mariegaard

(Brønderslevafdelingen)

Tlf. 29 16 58 18

lone@brps.dk

Køkken & Kantine i Dronninglund

 

Har du lyst og interesse inden for levnedsmiddelområdet kok - bager - slagter - køkkenassistent, eller vil du lære at lave sund mad, er vi lige stedet for dig.

 

Vi laver mad til skolens elever og lærere (koldt og varmt). Derudover laver vi små opgaver for foreninger og kommunale institutioner.

 

Udover det praktiske indgår der undervisning i

 

  • Vare bestilling & varekendskab
  • Kostplanlægning & kostberegning
  • Vask/rengøring & hygiejne - egenkontrol
  • Borddækning & blomsterdekorationer til hverdag og    fest
  • Ekskursioner som er relevante for os
  • Teknikkundskab
  • Traditioner - fremmed mad - egnsretter


Værkstedslærer                         


Mads Kortegaard                       

(Dronninglundafdelingen)             

Tlf. 29 16 58 31                           

mads@brps.dk

Stort tillykke med hygiejne certifikatet til Køkken- & Kantineelever.